
سن مناسب آموزش مسائل دینی به کودک چیست؟
سن مناسب آموزش مسائل دینی به کودکان در 7 سالگی می باشد. اگر در سنین پایین مفاهیم دینی را به فرزندانمان بیاموزیم، آنها در دوران نوجوانی و جوانی اعمال دینی را به خوبی انجام می دهند.
حدیث امام جعفر صادق (ع) درباره سن مناسب آموزش مسائل دینی
در 3 سالگی باید لا اله الا الله را به کودکان آموخت و در سن 3 سال و 7 ماه و 20 روزگی باید آنها را با محمد رسول الله آشنا کرد. در 4 سالگی صلوات و در 5 سالگی باید قبله را به کودکان را آموزش داد. همچنین فرزندانمان باید در 6 سالگی اعمال رکوع و سجود و در 7 سالگی وضو را بلد باشند. کودکان کمتر از 7 سال بسیاری از اعمال بزرگتر ها و والدینشان را تقلید می کنند.
بهتر است با انجام اعمال دینی مقابل فرزندانمان و بردن آنها به مساجد، هیات ها و مراسم های مذهبی و همچنین با استفاده از رسانه ها کودکان را هر چه سریع تر با مفاهیم دینی آشنا و به انجام آنها عادت دهیم. کودکان زیر 7 سال مفهوم دروغ و غیبت را نمی فهمند. از این رو بهتر است جلوی آنها از انجام این اعمال بپرهیزیم، چرا که آنها این اعمال از برزگترهایشان یاد می گیرند و انجام می دهند.
کودکان در 7 سالگی آماده تربیت شدن هستند و این سن مناسب آموزش مسائل دینی به آنها است. بهترین زمان برای آشنایی دختران با مفهوم حجاب سن 7 سالگی و همزمان با ورود آنها به مدرسه است. چرا که آنها قبل از 9 سالگی به طور کامل با مفهوم حجاب آشنا شده و آن را رعایت می کنند.
بهتر است 2 سال قبل از اینکه عمل دینی به فرزندانمان واجب شود، آنها را با آن فریضه آشنا کنیم. برای آشنایی کودکان با مفهوم خدا بهتر است در سن 3 سالگی به آنها بگوییم که خدا در همه جا حضور دارد، بسیار مهربان است و شما را دوست دارد. باید مفاهیم مثبتی از خدا در ذهن کودک ایجاد کنیم و از به کار بردن کلمات منفی نظیر عذاب، جهنم و این که اگر گناه کنید خدا شما را دوست ندارد، خودداری کنیم.
پیشنهاد می کنیم بخوانید: آموزش مسائل دینی به کودکان را چگونه انجام دهیم
آشنایی کودکان با احکام دینی، امامان معصوم و آموزش مفاهیم توحید و معاد باید در 7 سال دوم زندگی کودک صورت گیرد. از آنجایی نوجوانان بسیار تحت تاثیر همسالان و دوستان خود هستند، بهتر است در محیطی تحصیل کنند که نوجوانان متدین در آنجا قرار دارند.
کودک زیر ۷ سال را نباید به طور مستقیم آموزش داد و برای آموزش او باید از روشهای تخصصی و عینی کمک بگیریم. همچنین همه ما میدانیم که آموزش تنها به آموزشهای رسمی محدود نمیشود.
اولین آموزش های مسائل دینی
اولین آموزشها در خانواده و در محیط آرام خانه شکل میگیرد. مانند آموزش خوب زندگی کردن و خوب حرف زدن. در کل آموزش چگونه درست اندیشیدن را باید از همان روزهای نخست کودکی در نهاد کودک جای دهیم تا با رشد روحی و روانی و فیزیکی او این امر مهم نیز به تکامل برسد و بعد سایر آموزشهای جانبی را شروع کنیم.
شایان ذکر است که آموزش کودک در این سنین صرفا به صورت غیرمستقیم و بیشتر از طریق تحریک تمام حواس پنجگانهاش باید صورت بگیرد. چون کودک مانند ما تجربه لازم برای تمرکز در کلاس آموزشی رسمی را به دست نیاورده است و شاید تحمل کلاس آموزشی برایش خسته کننده و کسالتآور باشد.
پس بهتر است آموزشها در خلال بازی باشد تا برای کودک ایجاد علاقه و انگیزه کند. آموزش در این زمان بسیار دشوار و مهم است زیرا ریشههای آموزش را به وجود میآورد و باید کاملا تخصصی و تکنیکی باشد.
مرکز مشاوره تلفنی رهیاب
جهت مشاوره درباره «سن مناسب آموزش مسائل دینی به کودک چیست؟» می توانید از طریق خط ثابت بدون گرفتن کد با شماره های زیر تماس بگیرید:
تماس با 26 52 907 909 از سراسر کشور
تماس با 48 56 230 909 از استان تهـران
جهت مشاوره از طریق موبایل اینجا کلیک نمایید.
