فهرست محتوا
قبل از اینکه بخواهیم به مشاوره وسواس بپردازیم ابتدا لازم می دانیم شما کاربران عزیز را با ماهیت وسواس آشنا کنیم. لذا ابتدا خود وسواس و ریشه های به وجود آمدن وسواس و انواع وسواس را بررسی می کنیم.
معنای وسواس
وسواس در لغت یعنی وسوسه، تردید، دو دلی. در روانشناسی به معنای تردیدی آزاردهنده در مورد بعضی امور بویژه پاکیزگی است. در اصطلاح دینی وسواس به معنی حدیث نفس است. به گونه ای که گویی کسی آهسته از درون با انسان سخن می گوید و او را به دقت فراوان و بی مورد در انجام امور دعوت می نماید. کار شیطان را نیز وسوسه گویند؛ زیرا با چنین پیامی از درون، آدمی را به کار بد دعوت می کند.پیشنهاد می کنیم انجام دهید: تست
ماهیت وسواس از نظر علمی چیست؟
اختلال وسواس جبری (OCD) یک اختلال عصبی است که از طریق فکر و ترسهای غیرمنطقی ما را به تکرار بعضی از رفتارها مجبور می کند. شاید آشناترین و شایع ترین نوع وسواس را بتوان «وسواس نسبت تمیز یا کثیف بودن» معرفی کرد.
افراد مبتلا به اختلال وسواس از ترس آلوده و یا نجس شدن، به شکلی افراطی و غیرمعمول به کارهایی چون شستن بیش از حد دستها روی میآورند، تا حدی که پوست دست هایشان خشک می شود و ترک بردارد.
هر چند افراد مبتلا به وسواس تلاش میکنند بر افکار وسواسی خود غلبه کنند ولی افکار وسواسی مدام در ذهنشان تکرار می گردد. این ذهنیت، آنها را درون چرخه ناراحت کننده وسواس می اندازد و فرد برای خروج از این افکار دائما کارهای اجباری را تکرار می کند.
چرخه وسواس چیست؟
برای وسواس جبری، نشانه ها و عوامل مختلفی ذکر شده است. با این حال بیشتر افراد وقتی دچار وسواس می شوند، مراحل زیر بصورت یک چرخه برای آن ها تکرار می شود.
- وسواس: ذهن فرد مبتلا به وسواس غرق در یک فکر، ترس و یا نگرانی وسواسی میشود؛ مثلا این که دستش نجس شده است.
- نگرانی: وقتی وسواس شکل می گیرد، فرد را دچار استرس و اضطراب، تردید و پریشانی می کند.
- اجبار: با به وجود آمدن نگرانی و اضطراب، نوعی اجبار درونی به وجود می آید. و فرد با انجام آن کار اجباری تلاش می کند، نگرانی خود را از بین ببرد.
- آسودگی موقتی: با انجام رفتار اجباری، فرد به صورت موقتی احساس تسکین و فراغت از اضطراب می کند. اما وسواس و اضطراب دوباره برمیگردند و دوباره چرخه وسواس و مراحل چهارگانه تکرار می شوند.
علل به وجود آمدن وسواس کدامند؟
تحقیقات روانشناسی انجام گرفته توسط متخصصانِ آسیب شناسی بیماری وسواس، عوامل مختلفی را برای وسواس عنوان کرده اند. در یک دسته بندی کلی می توان به دو دسته عوامل زیست شناختی و عوامل محیطی تقسیم کرد.
عوامل زیست شناختی
- مشکل جسمی: براساس مطالعات روانشناسی که روی سیستم عصبی و مغز افراد مبتلا به وسواس شده است؛ در افراد مبتلا به وسواس شدید، بطن های چپ مغزی، گشادتر و حجم هسته های دمدار کمتر است.
- مشکل در توارث: مطالعات ژنتیکی نشان می دهد تعداد افرادی که از طریق توارث دچار وسواس می شوند، بسیار کم است. تحقیقات انجام شده بر روی دوقلوهای یک تخمکی نشان می دهد که احتمال بروز اختلال وسواس در آنها نسبت به دوقلوهای دو تخمکی بیشتر می باشد. علاوه بر این احتمال بروز وسواس در خویشاوندان درجه اول مبتلایان به وسواس، از بقیه بیشتر است.
عوامل محیطی
مطالعات مختلف روانشناسی نشان می دهد که عوامل محیطی مثل یادگیری و مشاهده الگوها، نقش چشمگیری در شکل گیری یا جلوگیری از وسواس دارد. برخی مطالعات روانشناسی، استرس و اضطراب، ترس و کم رویی، عدم امنیت، ضعف روحی و تحولات ایام بلوغ را در ایجاد وسواس، مؤثر می دانند و برخی هم عوامل اجتماعی را در آن دخیل می دانند.
این مطالعات عواملی مثل بیماری و ناتوانی جسمانی و یا محیط زندگی، اختلافات خانوادگی، توقعات بیش از حد والدین از فرزندان (سخت گیری های بی مورد نسبت به فرزندان)، عدم اطلاع کافی از احکام دینی و…. را در تشدید وسواس مؤثر می دانند.
نشانه های وسواس در افراد بیمار
همان طور که گفته شد، وسواس نوعی تشکیک در درست انجام شدن کار است. پس می توان به شکل های مختلف و در زمینه های مختلف اتفاق بیفتد. با این حال عمده ترین نشانه های وسواس را می توان در موارد زیر مشاهده کرد:
- وسواس در شستن و تمیزکردن
- وسواس در شمارش اشیاء و چیزها
- وسواس در بررسی و چک کردن مسائل مختلف
- وسواس در تقاضا و اطمینان کردن به افراد
- وسواس در انجام مکرر کار و یا یک عمل
- وسواس در نظم و ترتیب بخشیدن به شکلی افراطی
عوارض ابتلا به اختلال وسواس
وسواس هم مانند سایر اختلالات شخصیتی، عوارض و مشکلات متعددی را برای فرد به وجود می آورد. اختلال وسواس فرد را دچار نوعی وسواس فکری می کند و خطر بروز برخی رفتارهای خطرناک و جبران ناپذیر را افزایش می دهد:
- کاهش کیفیت زندگی
- به وجود آمدن اختلالات روانشناسی مثل استرس و اضطراب
- به وجود آمدن انواع افسردگی
- اختلال در خوردن و اختلالات تغذیه
- خطر اعتیاد به الکل و یا اعتیاد به مواد مخدر
- ناتوانی در انجام کارهای روزانه و یا مدرسه
- به وجود آمدن اختلال در برقراری ارتباطات و روابط اجتماعی
- افزایش خطر خودکشی
وسواس فکری، افکار ناخواسته و تصویرهای ذهنی تکراری است که برای شخص غیر قابل قبول و یا نفرت انگیزند. در واقع وسواس یا اختلال وسواس فکری یک اختلال روانی مزمن است که در آن فرد مبتلا، افکار وسواسی غیر قابل کنترلی پیدا می کند و مجبور به تکرار بیش از حد برخی رفتارها می شود.
وسواس فکری از جمله ناگوارترین و دردناک ترین مشکل های روانشاختی بوده و از لحاظ فکری بسیار فرساینده می باشند. گاهی این وسواس فکری شامل آسیب به دیگران می شود. مثلاً فرد چاقویی به دست دارد و در ذهنش این طور فکر می کند که اگر چاقو به گردن همسرش بخورد، چه خواهد شد. البته این کار را نمی کند ولی همین نحوه تفکرش باعث آزار او می شود.
افراد دارای وسواس فکری چگونه فکر می کنند؟
مبارزه علیه وسواس فکری یک نبرد تنها و خصوصی است. سه موضوع اصلی وسواس فکری شامل افکار پرخاشگرانه غیر قابل پذیرش، جنسی و یا کفر آمیز است. بیمار، از این تصویرهای ذهنی یا افکار ناخواسته مشمئز کننده و ظاهراً غیر قابل توضیح رنج می برد. اصطلاح وسواس فکری برخی اوقات به منظور دربرگیری افکار مکرری که ذهن را به خود مشغول می دارد مورد استفاده قرار می گیرد. افرادی که از وسواس فکری رنج می برند، به این امر واقفند که این افکار از تراوش های ذهن خودشان می باشد.
در نتیجه این خصوصیت ها و ترکیب آنها با ویژگی های ناخوشایند مضمون وسواس فکری، فرد را عموما در برابر وسواس فکری مقاوم نشان می دهد. بیمار سعی می کند با تمامی افکار مزاحم مقابله کند، آنها را سرکوب کند، به چالش بکشد، فروبنشاند، رد کند یا مسدود کند. وسواس فکری می تواند احساس خجالت، تنفر، ترس، تردید و بی اعتمادی نسبت به خود را به بار آورد. بیماران دارای وسواس فکری تمایل دارند. دیدگاه واخلاق خودشان را زیر سوال ببرند و ممکن است کم کم احساس ناامنی، شرور بودن، غیرطبیعی بودن و یا قرار گرفتن در مرز جنون کنند.
افراد دارای وسواس فکری چه ویژگی هایی دارند؟
اکثراً وسواس فکری مخفی نگه داشته می شود. براساس تجربه مشاوره وسواس روانشناسان در زمینه وسواس فکری برخی بیماران جملاتی مثل این یک راز کوچک پلید من می باشد، استفاده می کنند. بیمار دیگری پس از درمان موفقیت آمیز خود گفت: تعداد راز های من مقیاسی برای بیماریم بود. پس از شروع به درمان، افراد تمایل به این باور داشتند. که تجربه های وسواس فکری شان فقط مختص خودشان است و این باور، با مخفی نگه داشتن این تجربه ها پایدار می ماند.
روانشناسان می گویند این امر موجب می شود که آن ها احساس کنند که فردی غیر عادی و یا استثنایی هستند. در نظر گرفتن این موضوع برای اکثر افرادی که به طور جدی مبتلا به وسواس فکری هستند. از استانداردهای بالای اخلاقی و مذهبی برخوردارند، این تفکرات به شدت رنج آورتر است.
منجر به تردید و بی اعتمادی نسبت به خود، احساس تحقیر و تشویش در مورد شخصیت واقعی این افراد می شود. افراد دارای وسواس فکری می ترسند که تجربه های وسواس فکری آنها نشان دهد که آنها باطنی مخفی در درون شخصیت به ظاهر شریف خود داشته و در باطن آنها افکار و ایده های مرموزی وجود دارد که خطرناک، پست، مخرب، گناه آلود است.
علائم و نشانه ها
افراد مبتلا به وسواس ممکن است علائم وسواس فکری، رفتار های اجباری و یا هر دو را داشته باشند. وجود این علائم می تواند تمام جنبه های زندگی بیمار از جمله کار، روابط اجتماعی و روابط شخصی را مختل کند. در حقیقت وسواس فکری، افکار ناخواسته ای است که باعث اضطراب می شود. با اینکه علائم و عادات وسواسی در افراد مبتلا به وسواس فکری متفاوت است. ولی به طور کلی وسواس های متداول عبارتند از:
- ترس از میکروب و الودگی
- توجه بیش از حد به ممنوعیت های در مورد جنسیت، مذهب و غیره
- پرخاشگری و گاهی خود آزاری
- حساس بودن به تقارن اجسام و یا نظم کامل آنها
- چیدن و مرتب کردن بیش از حد اشیا
- تمیز کردن بیش از حد
- عدم کنترل رفتار و اعمال خود
- شخص وسواسی حتی زمانی هم که رفتار های وسواسی خود را انجام می دهد , باز هم رضایت کامل ندارد و فقط آرامشی جزئی و موقت دارد.
- اعتقاد به خرافات
برخی از افراد مبتلا به اختلالات وسواس، تیک دارند. تیک ها واکنش های ناگهانی، حرکات کوتاه و تکراری مانند پلک زدن، حرکات چشم، حرکات صورت، حرکات سریع شانه، سر و غیره. برخی از تیک ها هم صوتی هستند. مانند صاف کردن بیش از حد گلو، خرناس، خرخر و در آوردن صداهای خاص.
نیاز به دقت در رفتارهای وسواس گونه
علائم اختلالات وسواسی عمدتا در بزرگسالان دیده می شود. حال آنکه این مشکلات در کودکان هم می تواند بروز کند. بنابراین والدین و معلمان باید با دقت رفتار کودکان را بررسی کنند تا در صورت بروز اختلال وسواس به درمان بپردازند.
اگر احساس می کنید هر کدام از علائم گفته شده را دارید، با پزشک یا روانشناسان مشورت کنید. چون اگر این اختلالات درمان نشود، روی جنبه های مختلف زندگی شما تاثیر بسیار سوئی خواهد داشت. در صورتی که فکر می کنید خود یا دوستانتان دارای نشانه های وسواس فکری هستید، می توانید از طریق مشاوره تلفنی و یا مشاوره حضوری که در زیر آمده است، با مشاوران روانشناسی و خانواده ما تماس بگیرید.
تجربه روانشناسان در مورد انواع وسواس فکری
تجربه مشاروان روانشناسی نشان می دهد که بسیاری از بیماران دارای وسواس فکری به شدت می ترسند از اینکه روزی کنترل خود را از دست بدهند و دست به اعمال زشت و منزجر کننده بزنند. به نظر می رسد که اضطراب بیشترین اثر را در مزاحمت های فکری دارد. و ملالت بیشترین اثر را در طولانی تر کردن این مزاحمت ها دارد.
عوامل خطر
همانطور که گفته شد، وسواس یک اختلال شایع در بزرگسالان، نوجوانان و کودکان در سراسر دنیا است. آمارها نشان می دهد در کل دنیا به طور میانگین زنان مبتلا وسواس فکری بعد از سن 19سالگی تعدادشان بیشتر است. حال آنکه در مورد مردان بیشترین مبتلایان به وسواس فکری در محدوده سنی بعد از 35 سال قرار دارند. عوامل بروز وسواس فکری هنوز کاملا مشخص نیست ولی برخی از موارد، درصد ریسک ابتلا به این بیماری را افزایش می دهند.
عوامل موثر در افزایش خطر بروز وسواس فکری
- ژنتیک: آزمایشات نشان داده است که فاکتورهای ژنتیکی هم در ابتلا به این بیماری موثرند. اگر این اختلال در فامیل درجه یک شما وجود داشته باشد، احتمال بروز این اختلال در شما نیز بیشتر است.
- ساختار و کارکرد مغز: مطالعاتی در این زمینه انجام شده است و شواهدی نیز مبنی بر وجود ارتباطاتی بین ساختار و کارکرد مغز و ابتلا به اختلال وسواس وجود دارد ولی هنوز نیاز به تحقیقات بیشتری در این زمینه کاملا احساس می شود.
- محیطی که فرد در آن پرورش پیدا کرده است و افراد خانواده نیز در بروز و یا عدم بروز این اختلالات موثرند.
- افرادی که در دوران کودکی مورد سوء استفاده جسمی و روحی و یا آسیب های دیگر قرار می گیرند، بسیار بیشتر از سایرین در معرض خطر ابتلا به وسواس فکری هستند.
چگونه بر وسواس فکری چیره شویم؟
طبق یافته های روانشناسی، افکار وسواسی به حد باور نکردنی از طریق عوامل خارجی آغاز می شوند. توانایی شخص برای کنار گذاشتن وسواس خود با شدت و قدرت پریشانی مزاحمت ها ارتباط دارد و درماندگی حاصل از وسواس های فکری تحت تاثیر وضعیت عاطفی شخص است. در نتیجه برای پیشرفت در بهبود وضعیت عاطفی بیمار باید از درماندگی حاصل از وسواس فکری او کاست تا کنار گذاشتن افکار آسان تر شود.
روان درمانی
روان درمانی هم درمورد کودکان و هم بزرگسالان میتواند موثر باشد. تحقیقات نشان داده است که انواع خاصی از روان درمانی از جمله درمان شناختی رفتاری و سایر درمان های مرتبط می تواند همراه با مصرف دارو برای بسیاری از افراد مبتلا به وسواس موثر باشد.
یک نوع از روش های روان درمانی شناختی رفتاری که به صورت در معرض عامل وسواس قرار گرفته اند و پیشگیری از پاسخ وسواسی میتواند در کاهش رفتارهای اجباری در اختلالات وسواسی موثر باشد.
در صورتی که نیاز به مشاوره بیشتر در زمینه وسواس دارید، می توانید با مرکز مشاوره روانشناسی تلفنی صدای رهیاب تماس بگیرید. همکاران ما در مرکز تخصصی مشاوره روانشناسی صدای رهیاب منتظر پاسخگویی به سوالات و مشکلات هموطنان عزیز هستند.
هموطنان عزیز می توانند برای استفاده از خدمات مشاوره روانشناسی تلفنی صدای رهیاب در ساعات مختلف شبانه روز، حتی در روزهای تعطیل با ما تماس بگیرند.
اهمیت مراجعه به مراکز مشاوره وسواس برای درمان وسواس
جهت مدیریت بهتر و مواجهه بهتر با انواع وسواس ، افراد بایستی آموزش ببینند. ارتباط موثر و مستمر با مراکز مشاوره وسواس و استفاده از راهنمایی مشاوران به افراد مبتلا به وسواس کمک می کند، تا هم از نظر ذهنی و هم از نظر جسمی بتوانند بر وسواس خود غلبه کنند. این موضوع در خصوص افرادی که احتمال ابتلا به وسواس در آنها بسیار بالاست، نیز صادق است.
جلسه مشاوره وسواس و صحبت کردن با مشاور و متخصص وسواس می تواند نتیجه مثبت به دنبال داشته باشد. فرد وسواس می تواند در هنگام صحبت با مشاور وسواس، مشکلات خود را بدون مشکل بیان کند. و مشاور با واکاوی صحبت های او، پی به نوع وسواس و ریشه های شکل گیری آن ببرد. و در جهت درمان وسواس توصیه های لازم را متناسب با نوع وسواس ارائه دهد.
مشکلی که در مشاوره وسواس حضوری وجود دارد!
تعداد مراکز مشاوره روانشناسی که بتوانند در زمینه مشاوره وسواس خدمات رسانی کنند، بسیار اندک است. حتی در شهر بزرگی مثل تهران هم به سختی می توان به مشاور وسواس دسترسی پیدا کرد. در بسیاری از شهرهای بزرگ و کوچک هم مشاور وسواس وجود ندارد. لذا درمان وسواس با مشکلات بسیاری همراه است. رفت و آمدهای طولانی از تهران به شهرستان و یا حتی رفت و آمدهای درون شهری در تهران، بسیار مشکل و طاقت فرساست.
ما به شما این نوید را می دهیم که مشکل دسترسی به مراکز مشاوره وسواس حل شده است. در سال های اخیر در برخی از مراکز مشاوره روانشناسی همچون صدای رهیاب، خدمات مشاوره وسواس تلفنی راه اندازی شده است. شما می توانید با کمک مشاوره وسواس تلفنی ، (در اغلب موارد) بدون نیاز به مراجعه حضوری با کمترین مشکل، راهکارها و مشاوره های لازم را دریافت نمایید. و اگر نیاز به مشاوره وسواس حضوری داشتید هم می توانید جلساتی از طول درمان را از طریق مشاوره حضوری ادامه دهید.
اختلال وسواس فکری – عملی چیست؟
مفهوم اختلال روانی، همچون بسیاری از مفاهیم پزشکی و روان پزشکی دارای تعاریف متعددی است که از خاستگاه های نظری متفاوت ناشی می شود. نظریه های متناقضی که در حوزه نشانه شناسی، طبقه بندی و سبب شناسی اختلال های روانی مطرح شده است، نشان دهنده مبهم بودن این مفهوم در بین نظریه پردازان و متخصصان علوم رفتاری و روانشناسی و نرسیدن آنها به یک یافته مشترک است.
از رویکردهای غالب در زمینه اختلال های روانی، دیدگاه زیستی – اجتماعی – روان شناختی – معنوی است. این دیدگاه تمثیلی جسمانی از اختلال روانی عرضه داشته و بر این ادعا است که اختلالات روانی مانند بیماری های جسمی در کلیه فرهنگ ها انگاره ثابتی نشان خواهند داد.
علت وسواس فکری – عملی چیست؟
علت اصلی OCD کاملاً مشخص نیست. عوامل ژنتیکی، محیطی و ناهنجاری های کارکردی در انتقال دهنده های عصبی مغز می تواند منجر به OCD شود. بسیاری از مطالعات، ناهنجاری های شناختی و نوروپسیکولوژیک را در بیماران مبتلا به اختلال وسواس فکری عملی نشان می دهند. نقایصی در کارکردهای اجرایی (توجه گزینشی، تصمیم گیری، برنامه ریزی و بازداری پاسخ به محرک های نامربوط)، یافت شد که با برخی عوامل نوروبیولوژیک مرتبط است.
طبق تخمین پژوهشگران اختلال وسواس فکری – عملی در ده درصد بیماران بیماران سرپایی مطب ها و درمانگاه های پزشکی دیده می شود و چهارمین بیماری روانپزشکی پس از فوبیا، اختلالات مرتبط با مواد و اختلال افسردگی اساسی است. به گزارش راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی ویرایش پنجم (DSM-5) نرخ شیوع 12 ماهه برای OCD در آمریکا 2/1 درصد و در سطح جهانی 1/1 تا 8/1 درصد است. شیوع مادام العمر اختلال وسواس فکری عملی در ایران برای جمعیت عمومی 8/1 درصد و در درمانگاه های روانپزشکی تا 6 درصد تخمین زده می شود.
اصطلاح کارکردهای اجرایی در واقع به مثابه واسطه بین مدارهای پیچیده عصبی هستند که ارتباط بین مناطق مجزا در قطعه پیشانی را با سایر مناطق قشری و زیر قشری و همچنین مناطق مرتبط با اختلالات روانپزشکی از جمله اختلال OCD برقرار می سازند که در نتیجه آسیب به مدارهای فرونتال – استریاتال یا اختلال در سوخت و ساز این مدارها به کارکردهای اجرایی فرد صدمه می زند. همچنین بررسی ها حاکی از تغییرات نواحی اوربیتوفرونتال – استریاتال در OCD است. این مدار مغزی که متصل کننده مناطق زیر قشری و قشری مغز که مخصوص بازداری رفتار هستند، در اختلال OCD به صورت طبیعی عمل نمی کنند.
علائم وسواس فکری – عملی
وسواس فکری عملی معمولاً در نوجوانی یا اوایل بزرگسالی شروع می شود، شیوع OCD معمولاً تدریجی است و بیشتر در اوایل نوجوانی یا اوایل بزرگسالی و پس از یک رویداد استرس زا، مثل حاملگی، زایمان و مشکلات در روابط عاطفی و شغلی ظاهر می شود. حدود 2 تا 3 درصد مردم در مرحله ای از زندگی خود به اختلال وسواس فکری و عملی دچار می شوند. این اختلال حدوداً پنجاه میلیون نفر در سراسر جهان را تحت تاثیر قرار می دهد. وسواس فکری – عملی و اختلالات مربوطه ششمین طبقه اختلالات در راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی هستند.
نوروترانسمیتر هایی که در اختلال وسواس – اجباری نقش دارند شامل سروتونین (با ارجحیت بارز)، دوپامین و گلوتامات اند. در رابطه با تغییرات متابولیتی، کاهش اسیدآمینه در نورون ها از جمله وقایقی است که در بیماری وسواس اتفاق می افتد. این متابولیت در سایر اختلالات عصبی نیز کاهش محسوسی داشته که با افزایش پاسخ بیمار به درمان میزان آن افزایش می یابد. همچنین کمبود ویتامین B12، اسیدفولیک و افزایش هموسیستئین در بسیاری از اختلالات عصبی نقش بازی می کند، این تغییرات متابولیکی در بسیاری از بیماران اختلال وسواس – اجباری نیز گزارش شده است.
آیا وسواس فکری – عملی ژنتیکی است؟
این اختلال تا حدی پایه و اساس ژنتیک دارد و بیماری پیچیده است که می تواند همراه با سایر اختلالات بروز پیدا کند. عوامل ژنتیک در ایجاد این بیماری در بین بزرگسالان با احتمال 27 تا 47 درصد می تواند نقش بازی کند. کروموزوم های شماره 6q، 15q، 1q، 7q و 3q به عنوان کروزوم های حامل این بیماری شناخته شده اند. تنوع در ژن حامل سروتونین که در واقع عامل آن جهش در آلل LA است، موجب افزایش احتمال ابتلا به بیماری وسواس می شود.
درمان دارویی
بسیاری از داروها در درمان وسواس موثر نشان داده اند. درمان های دارویی برای مدت کوتاه تاثیر گذارند. داروهایی که در این زمینه برای درمان این بیماری داروهای ضد بازجذب سروتونین (SRIs) معمولاً تجویز می شود که روی پروتئین انتقال دهنده سروتونین اثر گذار است.
این داروه بهترین انتخاب برای درمان وسواس به نظر می آیند. فلوکسامین یکی از داروهایی است که در درمان وسواس بسیار موثر نشان داده شده اند. این دارو می تواند روی بیماری هایی نظیر وسواس، افسردگی و اضطراب موثر باشد.
داروی دیگری به نام باروکسیدین وجود دارد که عوارض جانبی آن کمتر است و به همین میزان موثر است. داروهای موثر دیگر نظیر: کلومیپرامین، سیتالوپرام، سرترالین استفاده می شود. در اکثر موارد ترکیبی از روش درمانی رفتار درمانی و دارودرمانی رایج ترین و موثرترین روش مورد استفاده در شرایط حاد این نوع بیماری است.
مزیت مرکز تلفنی صدای رهیاب نسبت به سایر مراکز مشاوره وسواس تلفنی
مرکز مشاوره تلفنی صدای رهیاب در کادر مشاوران خود از مشاوران زبده ای در زمینه مشاوره وسواس تلفنی استفاده می کند. در بخش مشاوره وسواس تلفنی مرکز مشاوره تلفنی صدای رهیاب از فارغ التحصیلان رشته روانشناسی دانشگاه های معتبر تهران هستند. بخشی از کادر مشاوره تلفنی صدای رهیاب را اساتید و مدرسان دانشگاهی یا استادان هیئت علمی رشته روانشناسی هستند که در حوزه مشاوره روانشناسی تخصص دارند.
شما می توانید با خیال آسوده و بی هیچ دغدغه ای از مشاوران زبده مرکز مشاوره تلفنی صدای رهیاب، در زمینه مشاوره وسواس تلفنی مشورت بگیرید. مرکز مشاوره تلفنی صدای رهیاب همواره در تلاش بوده است با پایین نگه داشتن هزینه های تماس، باری از دوش خانواده بردارد. تا آن ها با دغدغه مالی کمتری به دنبال درمان و مشاوره وسواس تلفنی خود و عزیزانشان باشند.
به همین خاطر مرکز مشاوره تلفنی صدای رهیاب به شما خانواده های عزیز این مژده را می دهد که هزینه تماس جهت مشاوره وسواس تلفنی ، بسیار پایین تر از سایر مراکز مشاوره تلفنی در حدود 30 درصد کمتر از سایر مراکز مشاوره تلفنی می باشد.
8 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید
من خیلی به تمیزی اهمیت میدم آیا وسواس دارم؟
دوست عزیز اگر خودتان یا اطرافیانتان از شرایط راضی هستین و رنج یا مشکلی احساس نمی کنین احتمالا وسواس ندارید.
سلام این دارو های که برای درمان وسواس هستند در طولانی مدت تاثیر بدی برای ندارند؟
سلام بر شما
همه داروها عوارض دارند و برخی از آنها در کنار عوارضی که ممکن است داشته باشند اگر طولانی مدت مصرف شوند حتی ممکن است فقط یک وابستگی دارویی و اضطراب قطع دارو ایجاد کنند تا درمان. به هر حال مصرف یا قطع داروها همواره باید زیر نظر یک متخصص و روانپزشک باشد.
از کجا بفهمم وسواس دارم؟
اگر افکار یا اعمال تکرار شونده شما یا اطرافینانتان را آزار می دهد و تاثیر منفی در روند زندگی شما در ابعاد گوناگون گذاشته است ممکن است وسواس داشته باشید اما توصیه می شود زیاد حساس نشوید و در خود کنکاش نکنید.
سلام درمان وسواس چقدر طول میکشه؟
سلام
وسواس یکی از سمج ترین مشکلات روانشناختی است و درمان آن هم زمان بر است. بسته به شدت علائم وسواس، زمان درمان آن نیز از فردی به فرد دیگر متفاوت است. ویژگی علائم وسواس پایدار بودن آنها در شخصیت فرد وسواسی است که نیاز به زمان طولانی و پیگیری منظم برای رسیدن به نتیجه مطلوب دارد.