معرفی رشته ارتباط تصویری در این قسمت بیان خواهد شد. تابلوی اول از وجود یک رستوران خبر میدهد. تابلوی دوم مکان یک باجه پست را نشان میدهد و تابلوی سوم میگوید که در اینجا یک جایگاه سوخترسانی است. البته این اطلاعات به زبان نوشتاری بیان نشده است. چرا که امروزه با وجود صد زبان و 5 هزار گویش، نمیتوان برای معرفی مراکز و مکانهای مختلف از زبان نوشتاری استفاده کرد. بلکه این زبان تصویری است که با ساخت علائم و نشانهها در هواپیماها، جادهها و هتلها، پیامها را سریعتر انتقال میدهد.
البته نباید تصور کرد که زبان تصویری یا به عبارت دیگر ارتباط تصویری، تنها به ساخت علائم و سمبلهای تصویری میپردازد بلکه هنر ارتباط تصویری حیطه بسیار وسیعی را در برمیگیرد که از آن جمله میتوان به نوشتن زیبای کلمات، رسم منحنی و نمونههای آماری، تهیه آگهی مطبوعاتی و پوستر، صفحهآرایی و دهها مورد دیگر اشاره کرد. به زبان دیگر کلیه طرحهایی که به وسیله چاپ قابل انتشار هستند، طرح گرافیکی میباشند.
هدف رشته ارتباط تصویری آموزش این هنر در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی است. در واقع رشته ارتباط تصویری تواناییهای دانشجویان در امور تبلیغات فرهنگی یا تجاری را ارتقا میدهد که در این میان تبلیغات فرهنگی شامل تصویرسازی کتب، ساخت پوستر، تبلیغات برای نشریات و جراید مانند صفحهآرایی و آگهیهای مطبوعاتی میشود و تبلیغات تجاری نیز شامل تبلیغات نمایشگاههای بازرگانی مانند غرفهسازی و غرفهآرایی یا تبلیغات برای کالاهای مختلف است. در ضمن ارتباط تصویری دارای شاخههای دیگری مانند آرمسازی، انیمیشن و طراحی راهنمای محیطی میباشد.
معرفی رشته ارتباط تصویری
معرفی رشته های دانشگاهی از اولین و اصلی ترین اقدامات در کنکور است. پیشنهاد می شود هر داوطلب کنکور قبل از انجام انتخاب رشته از طریق مشاوره انتخاب رشته با مشاوران انتخاب رشته مشورت کند. این امر از آن جهت مهم تلقی می شود. که عدم شناخت صحیح و درست از هر رشته به انتخاب رشته نا صحیح و نا درست و در نتیجه آینده ای مجهول برای داوطلب کنکور خواهد انجامید. معرفی رشته های هنر می تواند کمک زیادی به داوطلبان کنکور هنر در انتخاب رشته آنها داشته باشد. معرفی رشته های کنکور هنر می تواند دید داوطلبان کنکور را نسبت به رشته های گروه هنر بهتر کند و داوطلبان کنکور هنر انتخاب رشته مناسب تری داشته باشند.
رشته ارتباط تصویری یکی از رشته هایی است که از طریق کنکور هنر می توانید انتخاب کنید. معرفی رشته ارتباط تصویری شامل کاربرد های رشته ارتباط تصویری است. همچنین در معرفی رشته ارتباط تصویری باید به این نکته نیز توجه شود که چه دروسی در رشته ارتباط تصویری آموزش داده می شود. به این ترتیب داوطلبان کنکور هنر می توانند، حس بهتری نسبت به رشته انتخابی داشته باشند و آن را با علایق خود بسنجند. به این ترتیب انتخاب رشته مناسب تری صورت می گیرد. متن معرفی کلی رشته در اینجا نوشته شود.
دروس اصلی رشته ارتباط تصویری
در معرفی رشته ارتباط تصویری مخصوصاً باید به دروس اصلی رشته ارتباط تصویری توجه شود. این موضوع کمک می کند که ما بدانیم چه توانایی هایی برای موفقیت در رشته ارتباط تصویری نیاز است. در نتیجه با معرفی رشته ارتباط تصویری مناسب می توان موفقیت در رشته ارتباط تصویری را تضمین کرد. متاسفانه مسئله مهم معرفی رشته ارتباط تصویری در مدارس به خوبی صورت نمی گیرد. ولی مرکز مشاوره تحصیلی تلفنی و حضوری صدای رهیاب می تواند به شما در معرفی رشته ارتباط تصویری کمک شایان توجهی نماید. تا شما بتوانید انتخاب رشته مناسبی داشته باشید.
در زیر بخشی از دروس اصلی رشته ارتباط تصویری بیان شده است:
طراحی پایه، مبانی هنرهای تجسمی، کارگاه حجمسازی، آشنایی با هنر در تاریخ، تاریخچه کتابت، خوشنویسی، عکاسی پایه، ارتباط تصویری، چاپ دستی، هنر و تمدن اسلامی، تصویرسازی، کارگاه عکس رنگی (انسان،طبیعتوطراحی)، تجزیه و تحلیل هنرهای تجسمی، آشنایی با هنرهای معاصر، تجزیه و تحلیل آثار ارتباط تصویری، چاپ ماشینی، تصویر متحرک، طرح عملی جامع، پروژه نهایی.
زمینه شغلی رشته ارتباط تصویری
یکی از موارد دیگری که در معرفی رشته ارتباط تصویری باید مورد توجه قرار گیرد.، زمینه شغلی رشته ارتباط تصویری است. یعنی داوطلبان کنکور هنر بدانند که پس از فارغ التحصیل شدن از رشته ارتباط تصویری چه کارهایی می توانند انجام دهند. در بسیاری از مواقع افراد وارد رشته ارتباط تصویری می شوند.، در حالی که تصور دیگری از آن رشته داشته اند. به همین دلیل افراد باید به معرفی رشته ارتباط تصویری توجه داشته باشند.
برای یک فارغالتحصیل ارتباط تصویری فرصتهای شغلی زیادی وجود دارد چون تنها بخشی از کار او تبلیغات میباشد و این در حالی است که تبلیغات محدوده خاصی ندارد و از تبلیغ یک خودکار گرفته تا تبلیغ یک کالای فرهنگی مثل تئاتر یا سینما در حیطه دانش متخصص ارتباط تصویری میگنجد. از سوی دیگر تصویرسازی و طراحی روی جلد کتب، صفحهآرایی مجلات و روزنامهها و تهیه آرم و نشانه نیز در حیطه کار یک متخصص ارتباط تصویری قرار دارد.
در کل باید بگوییم که در ایران دو شاخه عمده کاری برای یک گرافیست وجود دارد یکی چاپ و انتشارات؛ یعنی طرحی که در نهایت با چاپ و تولید انبوه سروکار دارد مثل تصویرسازی کتاب، صفحهآرایی مجلات و روزنامهها و تهیه پوستر و بروشور و دیگری گرافیک تلویزیونی است؛ یعنی گرافیست تعیین میکند که برای مثال مجری تلویزیون چه لباسی با چه رنگی بپوشد که هم مناسب باشد و هم تفاوت رنگها در گیرندهها اعم از رنگی یا سیاه و سفید به خوبی مشخص گردد.